official magazine of CAS

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Praha se v roce 2011 stane světovým centrem zpracování signálů

The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) sdružuje přes 350 000 elektroinženýrů a informatiků asi ve 150 zemích ve všech světadílech. IEEE vydává více než 100 titulů odborných periodik a knih (25 % světové produkce odborné literatury v elektrotechnice a informatice pochází z IEEE), pořádá konference a významně podporuje rozvoj oboru. Společnost pro zpracování signálu, IEEE Signal Processing Society, bude poprvé v Praze (v Kongresovém centru 22.–27. května 2011) pořádat 36. ročník hlavní vědecké konference International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing (ICASSP 2011).

12_1.jpg

ICASSP pokrývá rozmanitá témata od obecné teorie číslicového zpracování signálů, strojového učení, zpracování dat z mikrofonních a senzorových polí, videa, signálů v komunikacích a datových sítích, zpracování audia, řečových signálů a jazyka, analýzu biosignálů a obrazů až po programovou i hardwarovou implementaci těchto algoritmů. Diskutovaná témata zahrnují výzkumné i pedagogické otázky. Konference se obvykle účastní okolo 2000 význačných světových odborníků z akademické i komerční sféry.

Pořadatelství získala Praha na ICASSP 2007, které se konalo na Havaji. Praha by ráda navázala na předchozí úspěšné konference konané v Las Vegas (2008), v Taipei (2009) a v Dallasu (2010).

V čele mezinárodního organizačního výboru jsou tři předsedové: Petr Tichavský (ÚTIA AV ČR, Praha), Honza Černocký (VUT v Brně) a Aleš Procházka (VŠCHT Praha). Konferenci organizačně zajišťuje společnost GUARANT International. Více informací naleznete na http://www.icassp2011.com/.

PETR TICHAVSKÝ,
Ústav teorie informace a automatizace AV ČR, v. v. i.