official magazine of CAS

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Soutěž o nejlepší business plán v oblasti biotechnologií

Projekty z oblasti life sciences dostávají možnost zapojit se do mezinárodní soutěže Best of Biotech, kterou organizuje iniciativa Life Science Austria. Soutěž s tradicí od roku 2000 přináší nadaným biochemikům, molekulárním biologům, bioinformatikům a dalším příznivcům biotechnologií, kteří chtějí na svém projektu založit podnikání, příležitost koncipovat svůj podnikatelský záměr na profesionální úrovni a ověřit si jeho reálný potenciál před odbornou porotou. Kontaktním místem pro české projekty je Jihomoravské inovační centrum (JIC).
Cílem je motivovat vědce a kreativní jedince, aby založili vlastní podnikání, a podpořit je v začátcích. „Soutěžící získají přístup k profesionálním konzultantům, kteří jim pomohou přetransformovat jejich myšlenky do podnikatelského plánu,“ vyzdvihl Jiří Hudeček, ředitel Jihomoravského inovačního centra. Od roku 2000 se do soutěže přihlásilo 260 projektů, z nichž vzešlo 52 firem.
Do soutěže se mohou registrovat studenti, doktorandi, zkušení vědečtí pracovníci nebo jednotlivci, kteří chtějí své nápady v oblasti life sciences uplatnit v komerční sféře. Podmínkou účasti je projekt z oblasti vývoje humánních a veterinárních léčiv, zemědělské biotechnologie, aplikace biotechnologií v chemickém průmyslu, vývoje medicínských technologií a nástrojů či sekvenovacích metod a bioinformatiky.

Do prvního kola se stačí přihlásit s podnikatelským záměrem
Projekt je rozdělen do dvou částí, z nichž první začíná 15. února 2012 a končí 10. května 2012. Soutěžící během tohoto kola pracují s mentory na svém podnikatelském záměru, získávají informace o majetkoprávních záležitostech, průzkumech trhu, obchodních strategiích a financování. Nejlepší tři podnikatelské záměry pak získají finanční odměnu ve výši 1 500 eur.

Ve druhém kole je nutný zajímavý business plán
Druhé kolo projektu se koná od 11. května 2012 do 18. října 2012. Cílem je dát vzniknout plnohodnotným business plánům, z nichž deset nejlepších budou soutěžící osobně obhajovat před odbornou porotou ve Vídni. Absolvování prvního kola není podmínkou. Vítěz získá 15 000, druhý nejlepší 10 000 a třetí 5 000 eur. Částkou 1 000 eur bude odměněn nejlepší business plán v oblasti lékařské technologie a/nebo částkou 1 500 eur nejlepší ze třech podnikatelských záměrů.
Jednacím jazykem soutěže je angličtina. Účast v soutěži je zdarma. Více se dozvíte na http://www.bestofbiotech.at/ či na www.jic.cz/best-of-biotech.

LUCIE KANIOKOVÁ, Jihomoravské inovační centrum