official magazine of CAS

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2013  > duben  > Úvodník

Nové tváře ve vedení Akademie

04_1.jpg
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Zasněžené náměstí Míru při březnovém zasedání Sněmu

 

Dosavadní předseda Jiří Drahoš zůstává v čele Akademie věd ve druhém funkčním období, mění se ovšem jeho kolegové v nejvyšších akademických orgánech – v Akademické i Vědecké radě. Jejich jména jsou známa od posledního březnového týdne, kdy se obě rady poprvé sešly v novém složení. Akademická rada AV ČR zvolila na svém ustavujícím zasedání 26. března 2013 pětičlenné předsednictvo; místopředsedou pro I. vědní oblast a řešení vědecko-organizačních otázek pracovišť 1.–3. sekce (včetně projektu ELI v kontextu AV ČR): se stal dr. Jan Šafanda. Místopředsedou pro II. vědní oblast zodpovědným za pracoviště 4.–6. Sekce (včetně projektu BIOCEV – otázky týkající se AV ČR) byl jmenován prof. Vladimír Mareček a místopředsedou pro III. vědní oblast a pracoviště 7.–9. sekce je nově dr. Pavel Baran. Nově zvolený člen předsednictva Ing. Karel Aim dostal na starost zahraniční spolupráci AV ČR včetně evropské integrace a součinnosti se státními orgány v této oblasti (RVVI, MŠMT), Ing. Petr Bobák pokračuje ve druhém funkčním období řešením ekonomických záležitostí a jejich implementací a prof. Jiří Čtyroký zůstává jako předseda Vědecké rady AV ČR. O den dříve, 25. března, měla ustavující zasedání Vědecká rada AV ČR, v jejímž čele pokračuje ve funkci předsedy již zmíněný prof. Jiří Čtyroký, na pozice místopředsedů byli zvoleni dr. Antonín Fejfar, prof. Ladislav Kavan, dr. Antonín Kostlán, prof. Jana Musilová a prof. Karel Ulbrich. Změna nastala také v Redakční radě Akademického bulletinu, jíž nově předsedá prof. Pavel Janoušek.
Všem nově zvoleným a jmenovaným členům Akademické i Vědecké rady Akademie věd České republiky přejeme hodně sil a úspěchů při vedení Akademie.

MARINA HUŽVÁROVÁ a redakční kolektiv
Akademického bulletinu