Na všechny projekty

Biorafinace jako oběhové technologie

  • Trvání:
    1/2019 - 12/2020
  • Poskytovatel:
    Technologická agentura České republiky
  • Program:
    Národní centra kompetence
  • Registrační číslo:
    TN01000048
  • Řešitel:
  • Spoluřešitelé:

    Ing. David Beneš (Algamo s.r.o.), RNDr. Roman Hobza, Ph.D. (Biofyzikální ústav AV ČR), RNDr. Jaromír Lukavský, CSc (Botanický ústav AV ČR), Ing. Miroslav Šmejkal (BRIKLIS, spol. s r.o.), Doc. Ing. Petr Kaštánek, Ph.D. (EcoFuel Laboratories s.r.o.), Prof. RNDr. Ondřej Prášil, Ph.D. (Mikrobiologický ústav AV ČR), Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc. (RABBIT Trhový Štěpánov a.s.), ing. David Beneš (REMA Systém, a.s.), RNDr. David Novotný, Ph.D. (Mgr. David Novotný), Ing. Josef Šimek, Ph.D. (Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum, a.s.), Ing. Jan Červený, Ph.D. (Ústav výzkumu globální změny AV ČR), Ing. Bc. Kamila Vávrová, Ph. D. (Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví), Prof. Ing. Jan Vymazal, CSc. (Česká zemědělská univerzita v Praze/Fakulta životního prostředí), prof. Ing. Jaroslav Knápek, CSc. (České vysoké učení technické v Praze/Fakulta elektrotechnická), prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. (Vysoká škola chemicko-technologická v Praze/Fakulta potravinářské a biochemické technologie)

  • Odkaz:

Anotace:

NCK BIOCIRTECH pokrývá celou problematiku zpracování biomasy mikrobiální, rostlinné, živočišné i odpadní včetně komunálního původu a čistírenských kalů pomocí chemických, biochemických i fyzikálních procesů za účelem získání cenných produktů s vysokou přidanou hodnotou využitelných v potravinářství, zemědělství, zpracovatelském i energetickém průmyslu. Cílem jsou nové produkty z obnovitelných zdrojů zpracované environmentálně šetrnými technologiemi v souladu s cirkulární ekonomikou řešící aktuální společenská témata (potravinová udržitelnost, využívání přírodních zdrojů, udržitelná energetika). Výzkumný potenciál pracovišť zvýší konkurenceschopnost českých podniků (nejen účastníků projektu) ve světě a obohatí jejich komerční sortiment.

Tento web používá cookies. Více o cookies najdete zde.