Od pondělí 15. 2. otevíráme v souladu s novými vládními opatřeními výdejní okénko

Tato změna umožní výpůjčku absenčních dokumentů i neregistrovaným zájemcům či uživatelům s členstvím pro vzdálený přístup.

Podmínky:
1) Dokumenty musí být objednané předem. Registrovaní uživatelé s absenčním členstvím tak mohou učinit přes uživatelské konto, neregistrovaní zájemci či uživatelé s členstvím pro vzdálený přístup se s požadavky mohou obrátit na e-mail servis@knav.cz.
Ověřte si prosím v katalogu, že titul máme a je u něj uvedeno „lze půjčit domů“. V e-mailu uveďte názvy a signatury vybraných dokumentů.

2) S návštěvou knihovny počkejte na e-mail s potvrzením, že je dokument připravený k vypůjčení. Pokud nemáte platné absenční členství, na místě vám jej prodloužíme / vytvoříme nové / převedeme členství pro vzdálený přístup na absenční. K tomu je nutné splňovat podmínky registrace k absenčnímu členství.

V prostoru knihovny může být vždy přítomen maximálně jeden návštěvník. Při čekání na vstup ve foyer budovy žádáme o dodržování sociální distance 2 metry.

Otevírací doba je omezena na 9–17 hodin. Ostatní služby zůstávají nedostupné.

K vracení knih využívejte návratový knižní box Vodičkova (přístupný nepřetržitě) či knižní box umístěný u vstupu do budovy (přístupný v pracovní dny od 6 do 20 hodin). Vracení přímo u okénka prosím využívejte jen v případě, že chcete knihy opětovně vypůjčit nebo vám u nich již nabíhá zpozdné.

Návštěva knihovny

Přijďte s rouškou a u vstupu si vydezinfikujte ruce a nasaďte rukavice. Veškeré připravené tituly najdete v půjčovně pod selfcheckem. Dokumenty jsou připravovány pod kódem složeným z prvních tří písmen jména a příjmení (u kratších jmen je samozřejmě kratší i kód). Pan Radovan Veselý tedy hledá knihy zařazené pod kódem VESRAD.
Pro samotné vypůjčení pak na selfchecku zvolte nabídku „Výpůjčka“ a řiďte se pokyny tohoto zařízení. Dokumenty, které si nechcete vypůjčit, vložte do odkládacího prostoru vpravo na pultu.