PODCAST: O chuti těžké vody, hravé fyzikální chemii a pěstování vína
30. 03. 2021
V nové epizodě jarní série podcastu A/ Věda na dosah jsme k mikrofonu pozvali fyzikálního chemika Pavla Jungwirtha z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Zeptali jsme se, k čemu je dobrý základní výzkum, jak těžké je koordinovat práci vědecké skupiny nebo jaké změny plánuje v čele Učené společnosti ČR. Mluvíme s ním také o jeho oblíbených experimentech, jejichž výsledky se dostávají na stránky prestižních vědeckých časopisů a o úspěšném pěstování vína.
Podcasty A/ Věda na dosah si můžete poslechnout nejen na Spotify, ale i na dalších podcastových platformách
Přečtěte si také
- Vědci nabízejí svou účast ve školní online výuce
- Áčko: O alergiích, nepřiměřených trestech a ohroženém rysovi
- Začal festival Týden mozku: jak zvládat bolest a potrénovat paměť
- Příslib nové vědecké generace. O studentské stáže v AV ČR je rekordní zájem
- Startuje další série NEZkreslené vědy. Přiblíží fyziku, vesmír i historii
- Áčko: O obrazech, technologiích a násilí během koronaviru
- Česká věda má nadějné pokračovatele. Představila je studentská konference
- Začíná Noc vědců. Ústředním tématem je robot a jeho vztah k člověku
- Porotu soutěže Věda fotogenická 2020 okouzlil pohled predátora
- Ohlédnutí za dvacátým ročníkem festivalu Týden vědy a techniky