PODCAST: O chuti těžké vody, hravé fyzikální chemii a pěstování vína
30. 03. 2021
V nové epizodě jarní série podcastu A/ Věda na dosah jsme k mikrofonu pozvali fyzikálního chemika Pavla Jungwirtha z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Zeptali jsme se, k čemu je dobrý základní výzkum, jak těžké je koordinovat práci vědecké skupiny nebo jaké změny plánuje v čele Učené společnosti ČR. Mluvíme s ním také o jeho oblíbených experimentech, jejichž výsledky se dostávají na stránky prestižních vědeckých časopisů a o úspěšném pěstování vína.
Podcasty A/ Věda na dosah si můžete poslechnout nejen na Spotify, ale i na dalších podcastových platformách
Přečtěte si také
- PODCAST: O tasemnici, přemíře hygieny a parazitech, kteří pomáhají
- Po vpádu vědců do výuky je velká poptávka. Hodinu zpestřili už ve stovkách škol
- Jaký bude nejkrásnější vědecký snímek roku 2021? Startuje soutěž Věda fotogenická
- PODCAST: O španělské chřipce a nedokonalostech první republiky
- PODCAST: O Černobylu v seriálu i ve skutečnosti a o jaderné bezpečnosti
- PODCAST: O vulkánech na Marsu, vizích Elona Muska a psaní na Wikipedii
- PODCAST: O materiálech budoucnosti, tvarové paměti a strunách ukulele
- Áčko: O alergiích, nepřiměřených trestech a ohroženém rysovi
- Začal festival Týden mozku: jak zvládat bolest a potrénovat paměť
- Příslib nové vědecké generace. O studentské stáže v AV ČR je rekordní zájem