iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
12. 3. 2021
14:35 na ČT :D

1 2 3 4 5

4 hlasy
3691
zhlédnutí

Wifina

Technika: Černé díry — Společnost: Chleba — Lifestyle: Peněženky — Příroda: Orel — Volný čas: Dobrovolní hasiči — Hudba: Adele

další Děti a mládež »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Úvod
  • Technika: Černé díry

    2 do playlistu

    Technika: Černé díry
    Černé díry patří k nejzáhadnějším objektům ve vesmíru. Mají tak silnou gravitaci, že z nich neunikne žádný objekt, a to dokonce ani světlo. Cokoliv se může dostat dovnitř, ale už ne ven.

  • Společnost: Chleba

    3 do playlistu

    Společnost: Chleba
    Nejstarší poznatky o chlebu pochází z doby asi 10 000 let př. n. l. Tehdy se vyráběl z rozemletého obilí a vypadal jako placka. Proces kynutí objevili až staří Egypťané, a to úplnou náhodou, když zapomněli připravené těsto na sluníčku.

  • Lifestyle: Peněženky

    4 do playlistu

    Lifestyle: Peněženky
    Peněženka je ochranné pouzdro, které odjakživa sloužilo na přenášení vzácností a platidel. Její tvar a velikost se vyvíjely s tím, co bylo uvnitř. Třeba kovové mince se dříve ukládaly do malých váčků, kterým se říkalo měšce. Větší množství peněz se pak převáželo v truhlách.

  • Příroda: Orel

    5 do playlistu

    Příroda: Orel
    Král oblohy – takovou přezdívku si vysloužil orel, a právem. Patří totiž k největším dravým ptákům na světě. Typický je pro něj velký, zahnutý zobák, ve kterém má obrovskou sílu, a také velké rozpětí křídel, které u některých jedinců přesahuje i 2,5 metru.

  • Volný čas: Dobrovolní hasiči

    6 do playlistu

    Volný čas: Dobrovolní hasiči
    V ČR existují nejen profesionální hasiči, ale také dobrovolní hasiči, a ti také zachraňují lidské životy. Nejen že zasahují u požárů, při povodních či jiných pohromách, také evakuují obyvatele, pomáhají při úniku nebezpečných látek, nebo jezdí k vážným dopravním nehodám.

  • Hudba: Adele

    7 do playlistu

    Hudba: Adele
    Adele je britská zpěvačka, která ohromila svět svým silným hlasem. První album vydala v roce 2008 a hned za něj získala dvě ceny Grammy. Druhé přišlo na svět v roce 2011 a stalo se nejprodávanějším albem tohoto století.

  • Závěr

Přehrát vše

Související