Zpřístupnění dokumentů určených pouze ke studiu v knihovně a možnost objednávání tištěných kopií

Zpřístupnění dokumentů určených pouze ke studiu v knihovně

Od úterý 27. 4. opět umožňujeme objednávat knihy a časopisy určené pouze ke studiu v knihovně, které byly dosud nedostupné.

  • Zpřístupníme vám je na max. 30 minut, během nichž si je můžete okopírovat, naskenovat nebo nafotit. K dispozici je vám samoobslužná kopírka a skener, k jehož použití budete potřebovat vlastní USB disk.
  • Dokumenty je nutné objednat předem.
  • Neregistrovaní zájemci a čtenáři se členstvím pro vzdálený přístup nám mohou zaslat své požadavky na e-mail servis@knav.cz, ostatní uživatelé mají možnost využít objednávku přes uživatelské konto.
  • Před návštěvou knihovny prosím vyčkejte na e-mail s oznámením, že jsme vám dokument připravili k vyzvednutí.
  • Připravené tituly najdete pod selfcheckem. Dokumenty jsou zařazeny pod kódem složeným z prvních tří písmen vašeho příjmení a jména. Pan Radovan Veselý tedy hledá knihy zařazené pod kódem VESRAD.
  • Před odchodem z půjčovny vložte prosím vracené tituly do označeného odkládacího prostoru vpravo na pultu u selfchecku.

Ostatní služby zatím zůstávají nezměněné, viz Aktuální informace o službách.

 

Nová služba: Tištěné kopie z dokumentů dostupných pouze do studovny

Registrovaným čtenářům nabízíme novou službu. Po přihlášení do uživatelského konta najdete u dokumentů nedostupných k půjčení mimo knihovnu tlačítko „chci tištěné kopie“.

Tato služba je placená a dokumenty lze vyzvednout pouze osobně v KNAV.

Postup:

  1. Abychom vám kopie mohli zajistit, je třeba vyplnit a odeslat krátký formulář s upřesněním žádosti.
  2. Poté vám pošleme shrnutí objednávky spolu s částkou k úhradě.
  3. Pokud je vše v pořádku, budete vyzváni k zaplacení této částky přes platební bránu ve vašem uživatelském kontě (sekce „Poplatky“).
  4. Po připsání částky na náš účet kopie vyhotovíme a uložíme vám je v knihovně u výpůjční služby.
  5. Až budou připraveny k vyzvednutí, informujeme vás e-mailem.

Kopie jsou dodávány černobílé, tištěné oboustranně ve formátu A4. Na jeden list tak připadají dvě nebo čtyři strany v závislosti na formátu předlohy, jednotná cena za list je 4 Kč. 

Služba je dostupná i pro čtenáře s členstvím pro vzdálený přístup. Při vyzvedávání kopií si v takovém případě můžete členství změnit na prezenční nebo absenční, není to však nutné.