Letní otevírací doba 2023

Knihovna bude uzavřena od pondělí 14. 8. 2023 do pátku 1. 9. 2023, znovu otevřena bude od pondělí 4. 9. 2023.

V době uzavření knihovny nebudou poskytovány výpůjční služby, meziknihovní služby a nebude umožněn vstup do studovny, počítačové studovny, badatelny a šatny.

  • Zavírací dny nebudou započteny do výpůjční lhůty, v půlce července vám tedy budou dokumenty vypůjčeny až do 4. 9. (to se týká i automatického prodlužování již existujících výpůjček). V polovině srpna pak dojde u automatického prodlužování k dalšímu posunutí lhůty až do 11. 9., abychom Vám poskytli více času k jejich vrácení. Pokud však v době uzavření vyprší platnost Vašeho členství, automatické prodloužení pro výpůjčky neplatí. Doporučujeme tedy dobu platnosti členství zkontrolovat v uživatelském kontě a v případě potřeby si registraci ještě před uzavřením prodloužit nebo výpůjčky včas vrátit. Stejně tak doporučujeme kontrolu termínu vrácení Vašich výpůjček. Pokud si všimnete, že se Vám výpůjčky neprodloužily až do září, ale pouze do července, obraťte se na servis@knav.cz.
  • Výpůjčky můžete vracet od pondělí do pátku, 6–20 hod., do knižního boxu umístěného vpravo pod schodištěm za vchodovými dveřmi do sídla KNAV.
  • UPOZORNĚNÍ: Výpůjčka bude vrácena následující pracovní den. Při vracení výpůjček prostřednictvím knižního boxu nelze vydat potvrzení o vrácení.

Poskytování služeb během uzavření knihovny

I během letního uzavření knihovny můžete využívat vzdálený přístup k našim elektronickým informačním zdrojům. Online žádosti o novou registraci či její prodloužení budou během uzavírky vyřizovány nepravidelně a s větší časovou prodlevou, doporučujeme tedy vše vyřídit s dostatečným předstihem.