Hlavička MÚA

Aktivity Archivu ÚTGM


Organizační struktura MSÚ

Masarykův ústav AV ČR: Archiv ÚTGM

Archiv ÚTGM – aktivity v roce 2003

t_val_hr (4K)Valnou hromadu Společnosti Jana Masaryka konanou dne 18. listopadu 2003 ve společenském sále expozice Národního muzea v Lobkovickém paláci na Hradě v Praze doprovázela výstavka připravená z fondů archivu. Se zájmem si ji prohlédl i velvyslanec USA Craig Stapleton, který z rukou předsedy Společnosti Antonína Suma převzal čestnou medaili.



sidlo (13K)Ke dni otevřených dveří Archiv připravuje výstavku dokumentů ze svých sbírek pro hosty dnů otevřených dveří 5. a 6. listopadu 2003.
(kontaktní osoba: Mgr. Jan Bílek)



ln (29K)Lidové noviny čerpaly z našeho archivu ilustrační doprovod k článku o vztahu T. G. Masaryka k ženám (článek), který přinesl jejich páteční magazín 24. října 2003. V témže magazínu je otištěn rozhovor s PhDr. Dagmarou Hájkovu (rozhovor).



povoden (10K)Česká televize v říjnu natáčela pro dokument o osudech rodiny Masarykova kancléře Přemysla Šámala jedinečné archiválie, které po loňské povodni zachránili pracovníci archivu..



karlvary (17K)66. výročí úmrtí TGM Ve spolupráci s MSÚ AV ČR pořádá ve dnech 3.–25. září 2003 v Galerii Duhová paleta Klub TGM Masarykova demokratického hnutí, Karlovy Vary výstavu k 66. výročí úmrtí TGM (kontakt: Otto Gubič, předseda Klubu TGM MDH, Karlovy Vary, Plešivecká 11)



Alfred Weber MSÚ AV ČR poskytl archiválie Muzeu Univerzity Heidelberg pro připravovanou výstavu.


capek (7K)Výlet pracovníků ústavu i archivu vedl v roce 2003 na pražské Vinohrady, do vily K. Čapka, mj. místo setkávání “pátečníků”. Dne 4. června jsme si dík laskavosti současné majitelky prohlédli interiér domu a zahradu. Vznikla památeční fotografie (M. Pehr).


Aktualizováno: 2008-11-28       © Obsah: MÚA AV ČR, web: webmaster, 2008.