HledatMapa stránek

Příběh kapky

Pro pedagogy

 

Celoroční exkurse na naše pracoviště

V rámci projektu Tři nástroje budeme i nadále spolupracovat se středoškolskými pedagogy a na základě jejich požadavků připravovat program pro návštěvy studentů (příklad programu exkurse z listopadu 2008 a anonymního dotazníku vyplňovaného studenty v rámci jejich návštěvy). Termíny navštěv v ústavu se snažíme vždy přizpůsobit požadavkům pedagogů.

 

Tradičně spolupracujeme se SPŠCH v Křemencové ulici, se SPŠ ST v Panské ulici, SZŠ a VOŠZ na Alšově nábřeží, Gymnáziem v Pernerově ulici a řadou dalších pražských gymnázií. Některé naše akce navštívíli studenti z mimopažských škol (Liberec, Ostrava, Kladno, Slaný, Mladá Boleslav, České Budějovice, Brandýs nad Labem).

 

Při přípravě požadavků na program pro Vaše studenty se inspirujte informacemi v odkazu VIRTUÁLNÍ EXKURSE nebo kontaktujte řešitelku projektu.

 

Celoroční a prázdninové studentské stáže v našich laboratořích

S pedagogy také úzce spolupracujeme při umísťování talentovaných středoškolských studentů na  různá pracoviště ústavu. Cílem je poskytnout  jim prostor pro seznámení se s teoretickými a experimentálními základy vědecké práce. Odměnou  naší a jejich vytrvalé práce je potom pokračování studia na vysoké škole přírodovědného směru. 

 

Zájemci o středoškolské stáže inspirujte se pracemi svých spolužáků o odkazu STÁŽE V LABORATOŘÍCH, projděte si naše pracoviště (VIRTUÁLNÍ EXKURSE) a kontaktujte řešitelku projektu. I vy můžete brzy začít se svou vědeckou stáží.

 

Ilustrační foto: Stážistka, která více než rok jako SŠ spolupracovala na přípravě zeolitů (katalytické pracoviště), a ve školním roce 2008/2009 pokračuovala v laboratoři již jako  studentka PřF UK coby stážistka-PVS (pomocná vědecká síla). 

                                laborator_DSC_0477.JPG                            

 

V roce 2008 ústav při různých akcích navštívilo více než  400 středoškolských studentů (podrobné informace shrnuje Výroční zpráva ÚFCH JH AV ČR, v.v.i. za rok 2008).

 

Nejbližšími akcemi pořádanými pro Vás a Vaše studenty bude putovní výstava Příběh kapky (září-prosinec 2009) a  Den otevřených dveří v rámci programu celoakademického Týdne vědy 2009 ve dnech 5.a 6. 11. 2009 a Vaše individuální návštěvy ústavu, které připravujeme v průběhu roku dle Vašeho přání.

 

Ilustrační fota z návštěv ústavu pedagogy s jejich studenty studenti_prednaska_03.jpg diskuse_staze_55.jpg studenti_exkurse_DSCF7846.JPGstudenti_exkurse_DSCF7829.JPG

AKTUALITY

Putovní výstava o Jaroslavu Heyrovském s názvem Příběh kapky je otevřena na svém prvním místě

Putovní výstava k 50. výročí Nobelovy ceny udělené Jaroslavu Heyrovskému pře

Přípravy DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ v ÚFCH JH (5. a 6.11.2009)

V rámci celoakademického Týdne vědy a techniky bude i náš ústav pořádat tradiční
POZVÁNKA - Výstava AV ČR s názvem Věda pro život (9.9.-23.10.2009)

Výstava Věda pro život je u

3.9.2009 - Rekapitulace týdenní akce STUDENT 777

V neděli v podvečer byl registrací 11 studentů - účastníků přihlášených na akci STUDENT 777 zaháj

31.7.2009 - Dokončeny přípravy na týden STUDENT 777

Posledni, poslední, poslední.....

V poslední červencový den jsme dokončili p

Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR

O projektu | Aktuality | Léto chemiků 2009 | Letní škola 2008 | Stáže v laboratořích | Seminář studentů | Virtuální exkurse | Pro pedagogy | Týden vědy | Toulky historií | Kontakt | Projektový tým


Webdesign©2009 Hana Francová - FlexyWEB TOPlist