Fotografická soutěž Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR

Ve spolupráci s Odborem mediální komunikace AV ČR, Botanickým ústavem AV ČR a Ústavem molekulární biologie rostlin BC AV ČR

Ústav experimentální botaniky Akademie věd ČR  Akademie věd České republiky  Ústav molekulární biologie rostlin BC AV ČR  Botanický ústav AV ČR

soutěž

kategorie

Soutěž jsme rozdělili do tří kategorií, abychom dali šanci jak profesionálním vědcům, tak amatérským milovníkům přírody.


Kategorie Junior:

Soutěžící, kteří byli ke dni vyhlášení soutěže (1. 6. 2009) mladší než 20 let, tzn. narodili se po 1. 6. 1989.


Kategorie Vědec:

Soutěžící, kteří ukončili před dnem vyhlášení soutěže (1. června 2009) vysokoškolské studium biologie nebo příbuzných oborů (např. ochrana životního prostředí, zemědělství, lesnictví, biochemie apod.) a k tomuto datu se věnovali výzkumu v oboru biologie nebo v příbuzných disciplínách. Do této kategorie patří zejména vědečtí pracovníci výzkumných ústavů a vysokých škol a také studenti doktorského studia.


Kategorie Veřejnost:

Všichni ostatní soutěžící, kteří nespadají do předchozích dvou kategorií.


Každý soutěžící se musel při registraci sám zařadit do příslušné kategorie. Jako organizátoři jsme si uvědomovali, že mohou existovat hraniční případy – například nemusí být úplně jasné, nakolik něčí zaměstnání vyhovuje definici „výzkum v oboru biologie nebo v příbuzných disciplínách“. Pokud byl někdo na pochybách, mohl se s námi předem poradit.