Fotografická soutěž Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR

Ve spolupráci s Odborem mediální komunikace AV ČR, Botanickým ústavem AV ČR a Ústavem molekulární biologie rostlin BC AV ČR

Ústav experimentální botaniky Akademie věd ČR   Akademie věd České republiky  Ústav molekulární biologie rostlin BC AV ČR   Botanický ústav AV ČR

soutěž

media

Pozor! Jste na stránkách 1. ročníku, který se konal v roce 2008.

Aktuální informace o letošním 2. ročníku najdete na stránkách fotopribeh2009.avcr.cz.

Prostudujte si naše tiskové zprávy a další materiály pro novináře. Nebo si přečtěte, která média informovala o soutěži Rostlina s příběhem.

Informace pro novináře                    

Vyhlášení soutěže

 

Průběh soutěže

 

Vyhlášení výsledků

 

Výstavy

 

Soutěž v médiích  

3. 11. 2008
Soutěž a výstava vyprávějí příběhy rostlin

Zpráva o vernisáži výstavy na Týden.cz.
 

29. 8. 2008
Masožravé rostliny s příběhy
Naše akce zaujala pěstitele masožravých rostlin a jiných botanických kuriozit sdružené ve společnosti Darwiniana. Soutěž propagují na jimi pořádané výstavě masožravek (29. 8. -7. 9. v botanické zahradě v Praze Na Slupi), na webu společnosti a v časopise Trifid.

28. 8. 2008
Reportáž na Public TV

Reportáž o soutěži vysílala ve svém zpravodajském pořadu nová televizní stanice Public TV.

18. 8. 2008
Naše soutěž v internetovém zpravodajství

O dosavadním průběhu Rostliny s příběhem informovaly známé zpravodajské servery Novinky.cz (18. srpna) a Aktuálně.cz (15. srpna).


7. 6. 2008

Rostlina s příběhem v Planetáriu
Planetárium je rozhlasový magazín o vědě, který připravuje Český rozhlas Sever. Kromě severních Čech se však pořad vysílá i na dalších regionálních stanicích a na Českém rozhlasu Leonardo. Redaktor Planetária si povídal s J. Kolářem o popularizaci vědy a hlavně o naší soutěži Rostlina s příběhem. Záznam si můžete poslechnout zde.


2. 6. 2008
Rostlina s příběhem v Dobrém ránu České televize

Hlavní iniciátor soutěže, doktor Jan Kolář z Ústavu experimentální botaniky AV ČR, byl hostem Dobrého rána. Na záznam se můžete podívat zde (rozhovor začíná v čase 40:55).

O Rostlině s příběhem informovala Česká televize také v pořadu Dobré ráno z Moravy a Slezska, kde se 20. května vysílal telefonický rozhovor s doktorem Kolářem.


13. 5. 2008

Pozor! Hledá se rostlina s příběhem
Zpráva na webu Českého rozhlasu Leonardo, včetně záznamu rozhovoru s J. Kolářem, F. Weydou a J. Špakem z tiskové konference k vyhlášení (vysílán 15. 5. v pořadu Natura)


15. 5. 2008

Rostliny mají příběhy. Vyfoťte je!
Zpráva o vyhlášení soutěže na zpravodajském serveru Aktuálně.cz